top of page

Blog

Aktuální články

Děti v hlavní roli ...

Od 6. do 10. dubna se ve Vile Pellé konal Dětský festival mini. Kdo má děti a nemá rád plastové hračky (myslím barevné umělohmotné VĚCI různých velikostí a tvarů...), tak vyhledává alternativy a hledá něco "mimo standart prodávaný v "ócéčkách".

Já hledám originální věci už víc než tři roky. Našla jsem pár dobrých míst, kam pro hezké hračky chodit.

Tak třeba Agátin svět (kamenný i e-obchod) mě uchvátil kreativními hračkami a hlavně knížkami s příběhem (konkrétně knížky Jaro, Léto, Podzim, Zima a Noc od Rotraut Susanne Berner z nakladatelství Paseka). Nebo Hugo chodí bos (kamenný i e-obchod) s hračkami od českých návrhářů, kde najdete dřevěné, látkové, plechové, papírové i plastové hračky s příběhem. Svoje děti rozhodně neurazíte, když jim nějakou hračku od bosého Huga dopřejete. Nebo firma Fatra s hračkami od Libuše Niklové je tradičním výrobcem a jistě si vzpomenete na nafukovací žirafu nebo býka, který bavil v době dětství i vás. Teď navíc se několik českých designérů přidalo k Libuši Niklové a navrhlo nový design nafukovacích hraček. K tradičním tvarům (dnes již retro hračkám) přibyl traktor, lodička, pes Bulík, formule a to možná není všechno.

A teď díky festivalu mohu přidat další zajímavé odkazy na neotřelé hračky, knížky nebo nábytek pro děti. Tak jen namátkou, hledejte třeba v nakladatelství běžíliška (www.beziliska.cz), u nábytkářské firmy devoto (www.devoto.cz), u napoli (www.napoli.cz), moles in holes (www.molesinholes.com), cuna vlnami (www.cunavlnami.cz), toto e (www.totoe.cz), woo (www.woo-toys.com) nebo vista (www.vista.cz).


bottom of page